• Wie ben ik ?

 • Leestijd Pagina: +- 5 minuten

 • Chrißt'll Scholiers

  Psychotraumatologe - Psychosomatologe

  Integratief Psychotherapeute (i.o.)

  Geboren 19/12/1974.

  Achtergronden mbt Therapievorming: (overzicht link: Zie "Mijn Opleidingsbasis").
  - Lopend Postgraduaat tot Integratief Psychotherapeut - Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie & Psychologie. (AIHP-Zoersel) - (2020/2024). (Zie mijn lopende opleiding) (EFQ7).
  - Diploma in Psychotraumatologie / Integratieve Traumatherapie - Specialisatie jaaropleiding aan Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie & Psychologie. (AIHP-Gent) - (2021/2022).
  - Gecertifiëerd als "E.M.D.R. Therapeut en Hulpverlener"- Volledige basisopleiding Module 1 en 2 en 3 - E.M.D.R. Training center London - Trained and supervised by Barbara Lerch - (2015-2016).
  - Gecertifiëerd in toepassing van "Advanced E.M.D.R." technieken - E.M.D.R. Training center London - Trained and supervised by Barbara Lerch - (2022)
  - Certificate of Completion: Jungian and Post Jungian Clinical Concepts in Psychotherapy - (Center of Applied Jungian Studies) - 2018/2019).
  - Studerende BsC in richting Klinische en Levensloop Psychologie - Open Universiteit Nederland (i.s.m. met UGent als Tentamen/Examencentrum) (2014/202x). (EFQ6).

  Andere diploma's studies en vorming:
  - Prof. BSc. Marketing (A1) ( Mechelen - 3 jaar - 2000).  (EQF6).
  - Postgraduaat - Master in Controlling (Vlerick Gent - 2 jaar). (EQF7).
  - Initiator Gymnastiek (Bloso/Sport Vlaanderen - 1 Jaar - 2005).
  - Licentie Trainer B Gymnastiek (Bloso/Sport Vlaanderen - 2 jaar - 2007).

 • Interesses & Hobby's

  Mijn levensquote (of er toch 1 van) : What your resist, persists (C.G. Jung).

  - Muziek: Luisteren: alle genres van muziek. Van klassiek tot Jazz en zelfs Techno en Goth, Dark Wave, Punk en Metal (Amenra). 
  - (Een beetje) piano spelen
  - Lange afstand zwemmen, tri-fiets, Landzeilen & Kitebuggy
  - Lezen en studeren: vooral lectuur mbt Psychologie en Wetenschappen met voorkeur voor (Jungiaanse) Analytische (diepte) Psychologie, Seksuologie & Pathologie van trauma
  ... Op zoek naar de goedheid van de mens, ... 

 • Uitleg over de werking van de Praktijk

  Logo_Praktijk

  De hoofdactiviteiten van deze praktijk omvat:
  -   Psychotherapie met specifieke focus rond - Trauma en impact op de persoonlijkheid - Type II Gecompliceerd Trauma - aanverwante problematiek rond hechting
          > Personen die vastlopen en/of merken dat ze hervallen in gedragspatronen die een negatieve impact hebben op hunzelf en omgeving
             waarbij onverwerkt trauma of hechtingsproblematiek aan de basis ligt. 
          > Structureel opgelopen trauma / psychosomatologie met oorsprong tijdens kinder en jeugdjaren
          > Trauma's die herhaaldelijk / chronisch hebben plaatsgevonden tijdens latere periodes in het leven
  -   EMDR Trauma & Psychosomatologie voor "Single" en/of "Specific event" trauma - Type I ongecompliceerd trauma.

  >> EMDR hulpverlening behelst vooral problematiek rond Post Traumatische Stress (Geweld-Oorlog-Seksueel), Acuut Traumatische Stress mbt een recente gebeurtenis, verlies, verdriet, rouw, faalangst, fobie, schuldgevoelens en verantwoordelijkheid. Voor "Single/Specific events trauma" kan EMDR (meestal) worden gebruikt als op zichzelf staande therapievorm. Voor "Complex trauma" wordt het gebruikt als onderdeel binnen integratieve psychotherapie. Meer uitleg hierover kan je lezen "hier"

  >> Sinds het begin van de opstart van mijn praktijk, begeleid ik ook personen specifiek met thematiek rond LGBTQI en Transseksualiteit. U kan hier terecht voor psychologische ondersteuning bij bv: Outting, het aansterken van fundamenteel zelfvertrouwen, zelfacceptatie en zelfbeeld. Anderzijds kan ik u mogelijks ook adviseren rond de veranderingen in het dagelijkse leven en activiteiten, werk en andere (psychologische) uitdagingen die met een transitie gepaard gaan. Ik ken de uitdagingen die men tegenkomt tijdens de transitie, en heb ze ook van zeer nabij doorgemaakt. Vanzelfsprekend werk ik vanuit vanuit een gender- en transvriendelijke houding MET oog voor een kritische neutraliteit en balans. Voor het medische luik en diagnoses i.v.m. genderdysforie verwijs ik door naar het: Centrum voor Seksuologie en Gender: Prof. dr. Guy T'Sjoen en Dr. Gunther Heylens (UZ GENT).

  >> Deze praktijk focust zich op actieve verwerking van psychotrauma en haar impact op de persoonlijkheid. Daar deze subtak van psychotherapie intens is, en van zowel de "cliënt" en "hulpverlener" veel vraagt, worden het aantal trajecten en cliënten die simultaan lopen beperkt, om de kwaliteit van trajectbegeleiding te bewaren.

 • De praktijk in beeld

  Alle sessies gaan door in Sint-Katelijne-Waver, in de voormalige Goorboshoeve. 
  De Goor(bos)hoeve is de oudste hoeve van Sint-Katelijne-Waver. In 1440 is het verkocht aan de abdij van Rozendaal. Jaarankers "1697" in zijgevel van voormalig woonhuis. Het gebouw is erkend als beschermd erfgoed en is gelegen op een domein van totaal ongeveer 114 are ingedeeld in 2 delen van 61 are en 54 are. 

  Alle sessies gaan door in één van de 2 grote woonlofts op de bovenverdieping van het hoofdgebouw op het domein. Tijdens de sessies kan je rustig parkeren op het domein zelf (plaats is voorzien op het garage gedeelte op de site), zodat je hierover geen zorgen hoeft maken. Vlakbij het domein is ook een bushalte waardoor je makkelijk van en naar het hartje van Mechelen kan pendelen. Verder heeft u het treinstation dat is gelegen op +-350 meter wandelafstand, waar u ongeveer om het half uur de trein kan nemen richting Mechelen/Brussel en omgekeerd richting Antwerpen.

 • Si animi dolorem negatur, id manibit

  Vrij vertaald: "What you resist, persists", dewelke bekend is geraakt door de beroemde psychiater Carl Gustav Jung. In trauma therapie bestaat er geen grotere waarheid. My silent assistant. Haar initialen L's.A.  Deze archeologische schedel is gegraveerd volledig in het thema van geestelijke traumata i.s.m Dolen Carag (*). Hoe vreemd het ook klinkt, door haar aanwezigheid, brengt ze geregeld goede gesprekken op gang.

  (*) Dolen Carag / Tom Godts is een vroegere klasgenoot, met wie ik enkele jaren terug bevriend ben geraakt. Een veelzijdig en gepassioneerd kunstenaar in de osteologie.

 • Voor mezelf staat "L's.A" symbool voor de "engel van verandering", dit staat ook op haar kaakbeen gegraveerd, - en symboliseert ze alle personen met wie ik significante en belangrijke banden had, en die mijn leven mee hebben helpen vormgegeven tot wie ik nu ben. Dit gaat om zowel personen die nog leven als personen die dit aardse bestaan reeds hebben verlaten, maar door omstandigheden ben verloren en/of heb moeten loslaten.
  Af en toe neem ik hen terug op in gedachten, en herdenk ik, en blijf ik hen dankbaar voor hetgeen wat zij voor mij betekend hebben.

  Bittersweet, ... , De pijn die ik bij hun verlies of het verloren contact heb ervaren is nooit helemaal weg, en dat hoeft ook niet, Rouw en/of verlies kan ook een kans zijn van vergroting van potentieel, - hoewel dat in eerste instantie vaak helemaal anders aanvoelt,-, ...

 • (*) Gevoelens als boosheid, angst en verdriet, ... krijgen binnen de huidige meritocratie (cfr Boek "Identiteit" van Paul Verhaegen) en binnen het sociaal-darwinistisch regime waarin we leven, weinig tot geen ruimte wegens "onproductief" en "zwak", en worden vaak al vroeg in ons leven in de kiem gesmoord i.p.v. dat men er gepast mee leert om te gaan.